Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензинов проблем - 156 2.0 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
    Нещо което се сетих сега.
    По време на съществуването на проблема, бензиновите ми инжектори работиха на около 2 ms. на тихи обороти.
    След корекцията на газовите времена, ЕКУ-то на колата промени времената на бензиновите инжектори на около 3.6 - 3.8 мс. (по спомен карам, може и да не са точно толкоз).
    Та, явно тея времена на тихи обороти, трябва да са някъде в тоя диапазон (3 и нещо), за да са нормални нещата с паленето.
    Ами около 2.8 - 3.3 в зависимост от консуматорите
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      Ами около 2.8 - 3.3 в зависимост от консуматорите
      Без никакви консуматори, работеше на 2.2 - 2.5 мс. някъде. Обаче с тея времена нито палеше, нито вървеше като хората.
      След настройките на ГИ, времената станаха над 3 мс. без никакви консуматори и тогава положението се оправи.
      Lancia Delta 1.6 i.e - ex
      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Без никакви консуматори, работеше на 2.2 - 2.5 мс. някъде. Обаче с тея времена нито палеше, нито вървеше като хората.
        След настройките на ГИ, времената станаха над 3 мс. без никакви консуматори и тогава положението се оправи.
        Щот е била на бедна смес
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        0879369082

Comment

• Имах 90% от симптомите. Проблема се оказа в не добре поставена и законтрена букса на единия инжектор. И от там на газ работеше горе- долу, а на бензин никаква я нямаше.
          Alfa 75- Ex
          Lancia Lybra 1.8

Comment

• може ли да попитам колко струва почистването на дюзите
            и аз имам същия проблем от една седмица и след допитване с предишния собственик на алфата ми обясни че е от бензина и дюзите
            препоръча ми всеки месец да минавам поне 150 км само на бензин иначе газта зацапва дюзите и се получава проблема
            днес налях от ОМВ скъпият 95 и сложих добавка за почистване на дюзи, но има слабо подобрение ако и утре е така ще се наложи да почистя дюзите механично
            Last edited by maivro; d.m.y г., 18:11.
            Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
            Peugeot 307 1.6 HDi 07'

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от maivro Покажи съобщение
              може ли да попитам колко струва почистването на дюзите
              и аз имам същия проблем от една седмица и след допитване с предипния собственик на алфата ми обясни че е от бензина и дюзите
              препоръча ми всеки месец да минавам поне 150 км само на бензин иначе газта зацапва дюзите и се получава проблема
              днес налях от ОМВ скъпият 95 и сложих добавка за почистване на дюзи, но има слабо подобрение ако и утре е така ще се наложи да почистя дюзите механично
              Свали ги и ги натопи в коресилин. Почисти ги с четка за зъби, че някои чистачи скапват дюзите (от опит). Не сипвай бензин с добавки щом караш на газ
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

• Кои са тия чистачи дето скапват дюзите бре?
                АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от maivro Покажи съобщение
                  може ли да попитам колко струва почистването на дюзите
                  и аз имам същия проблем от една седмица и след допитване с предипния собственик на алфата ми обясни че е от бензина и дюзите
                  10 лева на парче е чистенето, а акооооооооооооо случайно скапят нещо - купуват, ама не виждам как ще стане ако работят с читава апаратура. Дюзите се чистят в ултразвукова вана и с комутатор който ги кара да работят докато се чистят. Единствено може да се скапа нещо около работата на комутатора.

П.П. И 1 въпросче към Райдъра - Тея дюзи ще ги чистим или ще ги къпем? Ако ще ги чистим им е нужна клизма, а не подмиване.
                  Last edited by mikizh; d.m.y г., 23:42.
                  Alfa 75- Ex
                  Lancia Lybra 1.8

Comment

• Първоначално публикувано от mikizh Покажи съобщение
                    10 лева на парче е чистенето, а акооооооооооооо случайно скапят нещо - купуват, ама не виждам как ще стане ако работят с читава апаратура. Дюзите се чистят в ултразвукова вана и с комутатор който ги кара да работят докато се чистят. Единствено може да се скапа нещо около работата на комутатора.

П.П. И 1 въпросче към Райдъра - Тея дюзи ще ги чистим или ще ги къпем? Ако ще ги чистим им е нужна клизма, а не подмиване.
                    Точно комутатора го нагласят да управлява дюзите на 1mS, което е извън техния нормален режим на работа и се откача котвата, или започват ту да работят, ту не. Гледал съм ги на няколко места, че им ремонтирах стендовете по едно време. Колкото до къпането - тя мръсотията не е в дюзата, а е около иглата и корисилина идеално я разтваря
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Проблема е решен!!!
                      Наистина се оказа от газ-та.
                      Само че не е било запушване, ами нещо се е променило налягането в изпарителя.
                      Закарах я на robygas, погледна той, отвори сондата, отвори изпарителя - всичко ОК. Оставаше само да се провери датчика за налягането и настройките, обаче човека не работи с Фобос и няма софт за него.
                      Изпрати ме при един много кадърен пич, дето само с фобос бачка. Човека си игра 100 часа, обаче я направи бетон.

Много съм доволен! Голямо благодарско на robygas за съдействието! Имам да го черпя

Съветвам другите колеги, с подобни проблеми - нека си видят настройките на газ-та също!

В момента при обръщане от газ на бензин, както и обратното, не се усеща абсолютно нищо. Паленето е песен!
                      Колега, може ли контакти на човека за фобос-а?

Comment

Working...
                      X